Cilinder opmeten

Cilinder - de basislengte De basislengte van een cilinder is 60 mm en wordt in de praktijk aangeduid met A=30/B=30, ofwel een 30/30 cilinder (A=buiten, B=binnen). Dubbele cilinders kunnen in stappen van 5 mm verlengd worden tot een maximale afmeting van A=70 / B=70. Overige verlengingen zijn in stappen van 10mm tot een totale lengte van 240 mm. Halve cilinders kunnen in stappen van 5 mm worden verlengd tot een maximale afmeting van A = 70. Overige verlengingen zijn in stappen van 10 mm tot een totale lengte van 120 mm.

Bij een deurdikte van max, 40 mm, waarbij het slot in het midden van de deur zit, gebruikt u een standaard cilinder zonder verlenging. Als uw deur dikker is dan 40 mm en u gebruikt veiligheidsbeslag, dan heeft u een verlengde cilinder nodig. De cilinder kan in stappen van 5 mm worden verlengd.

  • Let op: cilinder mag aan buitenzijde niet meer dan 3 mm buiten het schild uitsteken.
  • De standaardlengte van de cilinder is 60 mm (30-30) en deze kan in stappen van 5 mm verlengd worden
cilinder afmetingen

Hoe meet ik een cilinder?
Een profielcilinder wordt gemeten vanaf het hart van de cilinder naar de buitenzijde van de profielcilinder. Dit zijn de maten A en B. Deze maten vindt u terug in de benaming van de cilinder.U kunt de lengte van de benodigde profielcilinder meten aan uw deur door vanaf de bevestigingsschroef naar rechts en naar links te meten. Houd hierbij rekening met de dikte van uw deurbeslag. In het voorbeeld hieronder heeft u een cilinder 35/30 nodig.